top of page

אסיפה כללית - 01/10/2019

אנו מזמינים חברים וחברות במעמד חברות מלאה או קנדידט להצטרף לעשיית הוועד המנהל של הארגון.

מי שרוצה לקחת חלק בעשייה משמעותית לקידום התחום והחברים בו, מוזמנ/ת להציע עצמו לחברות. 

 

מתנדבים או מתלבטים, מוזמנים לפנות

לטל אלון-מן, 052-5459538, 

למייל הארגון: ilabp2013@gmail.com

או לכל אחד מחברי הועד האחרים.

קול קורא להצטרפות לוועד המנהל

כאן  ניתן לקרוא על מטרות הועד 

ביום שישי 01/11/19 נקיים אסיפה של הארגון, 

האפיסה תתקיים בסמינר הקיבוצים בים השעות 10.00-13.00

 

על סדר היום:

  1. דיון עומק על שאלות מהותיות לארגון, שחשובות גם להמשך פעילותינו כוועד.

  2. קריאה דחופה להצטרפות לועד, ועדכון על מצבנו כיום. (להוסיף קישור לסעיף)

  3. חסות הארגון על קורס למדריכים בפסיכותרפיה. (להוסיף קישור לסעיף)

  1. שיח חברים

אנו מזמינים לשיח חברים, לדיון עומק על השאלות החשובות של הארגון.

חלק מהצורך הוא תחושת בדידות מסויימת שקיימת בפעולת הועד. לא תמיד ברור עבור מי אנחנו עושים ואת מי אנחנו מייצגים, ובהתאם היכן נכון יהיה להשקיע את משאבי הועד. **להוסיף הסבר: למשל, האם להפנות את כובד המשקל החוצה- בפעילות לובי להכרה בתחום ולהכרת האירגון? או האם חשוב יותר לפנות פנימה- לחברים בארגון ולספק תוכן ייחודי לפס"ג?  אילו תכנים או פעילויות נרצה לקיים? מה שיעניין וימשוך חברים צעירים- לאו דווקא רלוונטי לוותיקים ולמורים שאיתנו, ולהפך. **או אם התכוונת ב-"למי פונים ואת מי מייצגים" למשהו אחר.

אני רואה כחלק חשוב בתפקידי ותפקידנו, להחזיק ראיה לטווח רחוק של הארגון - מעבר לפעילות השוטפת. מה החזון והערכים שאנחנו מייצגים? האם הפעולות שאנחנו עושים עכשיו משרתות את החזון, וכיצד נכון לפעול למימושו, במסגרת המשאבים הקיימים?

נרצה לשמוע מה אתם חושבים שתפקידי הועד הם? מה  הכרחי כדי שנוכל לחוש שהארגון מתפקד? מה החוזה בין הועד לבין חברי הארגון, ולהפך- בין החברים לארגון? מה מאפיין את הברית  בין הועד לבין חברי הארגון - זו המצויה כיום ואולי זו הרצויה...

אנו כועד זקוקים לקיום דיון שכזה על מנת להמשיך לפעול: אנו זקוקים לקולכם, לדעתכם. אנו זקוקים לחשיבה משותפת במעגלים רחבים יותר של הארגון. בפרט ובמיוחד אנו זקוקים לתמיכתכם - הוותיקים והמנוסים.

מבין הנושאים של חשיבה רחבה על הארגון, אנחנו מציעים כמה לדיון. ברור שלא נגיע לכל הנושאים באסיפה, אפשר יהיה לבחור בהתאם להתפתחות הדיון והעדפת המשתתפים. כמו כן כמובן שהנושאים קשורים בניהם:

הארגון כאוטוריטה מקצועית –

האם אחת ממטרות הארגון היא להוות אוטוריטה מקצועית בתחום הפסיכותרפיה הגופנית? אולי בכלל בתחום טיפולי הגוף-נפש? אם כן, איך זה יראה בעולם, כאשר המטרה תושג? ומה הצעדים הקטנים שאנחנו צריכים ויכולים לעשות לקראת המטרה הזו. 

אתיקה: האם אנו רואים את הארגון כמוביל דרך בנושא אתיקה המקצועית?  כיצד הדבר יבוא לידי ביטוי?  מה החזון ואלו מטרות ויעדים נרצה להציב בדרך לשם?

הארגון כגוף ממלכתי/ מציעה: בלתי תלוי – לכאורה, הארגון אינו שייך לאף אחד מהזרמים או המכללות אלא מכיל את כל הפנים של הפסיכותרפיה הגופנית. אך האמנם? ואם כן, מה המשמעות של הצהרה זו - איך זה ייראה בעולם מושלם? מה המשמעות של זה לגבי יחסי הארגון והמכללות - אלו שחברות בארגון ואלו שלא.

  1. קריאה להצטרף לועד

כיום הועד מונה 3 חברים פעילים בלבד. היקף מצומצם זה ממש לא מספיק כדי לקדם את כל הנושאים שאנחנו רוצים לקדם ואף מקשה על הפעילות השוטפת?.

לכן, אנו קוראים להצטרפות חברות וחברים נוספים לפעילות.

 קצת על פעילות הועד

כפי שאני רואה היום, לאחר שנה וקצת בתפקיד, לחברות בפעילות בועד יש כמה היבטים, שהאיזון בניהם נקבע אישית לפי העדפותיו ומשאביו של כל חבר. רק החלק הראשון הוא חובה, וגם בו אפשר למנן במידה מסויימת. 

  • השתתפות פעילה בדיונים ובישיבות, במענה למיילים: הבעת דעה. היבט זה דורש השקעת זמן מסויימת. הישיבות נערכות פעם בחודש בערך (בתקופות מסויימות יותר), ויש צורך ביכולת מסויימת להתגמשות כדי למצוא זמן מתאים. אם לא מצליחים לקבוע פנים אל פנים תמיד יש את האפשרות של פגישות זום שהן יותר נוחות טכנית.

  • חשיבה על מדיניות בטווח רחוק, על חזון, על היבטים ערכיים של הפעילות המתבצעת.

  • עבודה אדמיניסטרטיבית "שחורה" וטכנית. גם את זה צריך לעשות ולחלקנו זה בא יותר בקלות. (לא לדאוג, ממש לא כל חברי הועד עוסקים בכך).

  • פעילות ליצירת תוכן מקצועי- שנדרשים לה כישורים שונים, בהתאם ליכולות. למשל, עבודה הפקתית, שיווקית, ארגון פרוייקטים וכתיבת פוסטים.

  • פגישות עם גורמי חוץ ככל שנדרש וייצוג הועד והארגון.

אנחנו קוראים למי שיש בו תשוקה לעשייה ציבורית, עניין בכל אחד מנושאים ויכולת לעזור - להצטרף אלינו לועד.

כולנו בועד מתוך אכפתיות גדולה ורצון לעשות למען הכלל, ונשמח אם תצטרפו אלינו לעשיה.

אציין גם שהעבודה בועד דורשת עבודת צוות ותיאום. את הנושא הזה אנחנו עדיין לומדים ומתרגלים, ונדרשת לכך גם סבלנות וסובלנות. *** הייתי מורידה. יש הרגשה שרב הנסתר על הגלוי במשפט הזה, והוא מעורר סקרנות "מציצנית" לגבי תככים ומאבקים בתוך הועד.

  1. קורס מדריכים.

עלתה בקשה מצד אורית קלפיש לחסות הארגון על קורס המדריכים שהיא יצרה ומנהלת מספר שנים. החסות המבוקשת היא לקיחת אחריות על שיווק הקורס, על ההוצאות וההכנסות, ותשלום לאורית כדי שתנהל את הקורס מקצועית.

באסיפה נעלה שאלות עקרוניות - האם נכון שהארגון ינהל קורס מדריכים, ואם כן, האם מקובל על החברים הניהול על ידי אורית.

bottom of page